Pasta with Eggplant Sauce / Pasta con Salsa de Espagueti con Berenjena

Pasta with Eggplant SauceIn case you can’t tell, I love eggplant and I think it goes especially well with tomato sauce.  So, why not add eggplant to spaghetti sauce and include a vegetable which is a potent antioxidant and has been shown to protect brain cell membranes.  To my delight, on visit to Sicily, I discovered eggplant is on almost every menu; my friends laughed at me because I had eggplant every time in some way, shape or form.  Yum!! 



1. In a large pot, cook pasta with the following ingredients according to package and drain:
• I 12 oz pkg Rotini Pasta (spirals)
• 1 teaspoon olive oil
• ½ onion, in chunks
• 2 - 3 teaspoons garlic powder
• 2 teaspoons salt

2. In another large pot, sauté the following, until the onion is translucent and eggplant is soft. Add small amounts of water incrementally to prevent from sticking:
• 4 T olive oil
• 2 large onions, finely chopped
• 1 - 2 eggplants, cut in ½ ” cubes
• 1 pkg mushrooms (2 cups)

3.  Add the cooked eggplant to the following ingredients and cook on low for 15 minutes.  
• 1 25 oz can Hunt’s Classic Garlic and Herb Spaghetti Sauce
• 1 - 2 teaspoons basil, to taste
• 1 – 2 teaspoon agave

4. Blend well and serve over cooked pasta.

Pasta con Salsa de Espagueti con Berenjena

Por si no se ve, a mi me encanta la berenjena y a mi pensar, va muy bien con el tomate.  Asi que porque no agregarsela a la salsa de espagueti y a la vez, incluir un antioxidante potente que tambien se ha demonstrado proteje las membranas de las celulas en el cerebro.  Cual seria mi gran sorpresa, en un viaje a Sicilia en Italia, al descubrir que casi cada menu tenia un platillo con berenjena.  Mi amigas se reian de mi porque ordene berenjena casi cada vez; la pude provar de muchas diferentes maneras.  mmm.....

1. En una olla grande, se cocina la pasta con los ingredientes que siguen y se escure:

• I paquete de 12 oz de pasta
• 1 cucharadita de aceite de olivo
• ½ cebolla, cortada en dos partes
• 2 - 3 cucharaditas de polvo de ajo
• 2 cucharaditas de sal
• 1 cucharada de agave

2. En otra olla, sofreír lo siguiente hasta que la cebolla la berenjena esté suave.
• 4 T cucharada de aceite de olivo
• 2 cebollas grandes, picadita
• 1 - 2 berenjena, cortada en cuadros de ½ pulgada
• 1 paquete de hongos (1 taza)

3. Agregar la berenjena cocida a lo siguente y cocinar sobre fuego lento por 15 minutos.
• 1 lata de 25 oz de salsa de espagueti (Hunt’s Classic Garlic and Herb Spaghetti Sauce)
• 1 - 2 cucharaditas, albahaca
• 1 – 2 cucharaditas agave

4. La salsa de espagueti se sirve sobre la pasta cocida. Tambien se pueden juntar todo.

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