Lemon Pie / Pay de Limón


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I love lemon desserts and Lemon Meringue Pie is one of my favorites!  I’ve been making several attempts to come up with a good and healthy lemon pie but none have made it to my “THIS is GOOD…..” category, until I tasted this one!  This one is full of flavor and has all natural
fruit sugar and a bit of agave.






Lemon Pie
Serves 8

1.  Place 2 tablespoons cashews in the blender and blend until nuts are powdered into a fine meal.  Pour into a small bowl and set aside.

2.  Place the following into a blender and blend for 3 minutes:
  • 1 ¾ cup water
  • ½ cup frozen orange juice concentrate, thawed
  • ¼ cup frozen apple juice concentrate, thawed
  • 1 tablespoon lemon rind
  • 3 tablespoons lemon juice
  • 2 tablespoons cashew meal
  • 4 tablespoons agave syrup
  • ¼ teaspoon salt

3.  Combine in a small bowl and set aside:
  • ¼ cup cold water
  • ¼ cup cornstarch

4.  Pour into saucepan and bring to a boil.  Boil for 1 minute.  Pour cornstarch mixture slowly into hot mixture, while stirring.   Cook for 1 minute.

5.  Pour into a cooled whole wheat pie crust.  Cool 15-20 minutes, then place refrigerate for 3 hours before serving. 


Me encantan los postres de limón y Lemon Meringue Pie es uno de mis favoritos.  He tratado de hacer un pay de limón saludable y delicioso y al fin lo logre!  Este pay esta perfecto y solo lleva azúcar natural.

Pay de Límon







1.  Poner 2 cucharadas de nueces de la India en la licuadora y 
polvorizar.  Vaciar en un bol chico.   

2.  Poner lo siguiente en la licuadora y licuar por 3 minutos:

  • 1 ¾ taza de agua
  • ½ taza de jugo concentrado de naranja, descongelado
  •  ¼ taza jugo concentrado de manzana, descongelado
  • 1 cucharada de zumo de limón
  • 3 cucharadas de jugo de limón
  • 2 cucharadas de la nuez molida
  • 4 cucharadas de miel de agave
  • ¼ cucharadita de sal

3.  Combinar lo siguiente y tener listo:

  • ¼ taza de agua fria
  • ¼ taza de maizena

4.  Vaciar el liquid de limon de la licuadora en una holla y 
calentar hasta que este hierviendo.  Hervir por 1 minuto.  
Vaciar la maicena diluida y hervir por otro minuto, 
sin dejar de meanear.

5.  Vaciar en una cascara para pie cocida.  Dejar enfriar 
15 – 20 minutos y poner en el refrigerador por 3 horas






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