Grandma's Granola
This is the granola my mom used to make when we were little. I remember tasting granola from a box for the first time and thinking “this is not granola…”. I’ve tried others, but still think this is best, maybe because it’s the one I grew up on, but maybe because it’s just that good. My boys think it’s the best, too. Since they are very active, they always take snacks with them. A ½ cup of granola in a baggie is their latest favorite snack! | |
Grandma’s Granola 1. In a very large bowl, place the following and mix well: · 5 cups rolled oats · 1 cup whole wheat flour · 1 cup powdered milk (I use powdered soy milk) · 1 cup pecans, chopped (I like large pieces) · 1 cup thinly sliced almonds · ½ cup sesame seeds · 1 ½ cup wheat germ, toasted · 2 tablespoons cinnamon, ground 2. Place the following in a glass bowl and heat in microwave for 40 seconds – just enough so you can stir until very well blended: · 1 cup honey · 1 cup olive oil · 1 ½ teaspoon vanilla 3. Add the liquid to the dry ingredients and mix well. 4. Place on a large jelly roll pan and bake in a 300°F oven for 15 minutes. Toss granola and return to oven for another 15 minutes; repeat and bake for another 15 minutes or until the desired darkness. la primera vez que probé granola de una caja – para mí no era granola. He probado otras pero, esta es mi favorita, a lo mejor porque es la que conocí de niña, pero a lo mejor porque es la más buena. A mis hijos también les gusta mucho. Como hacen mucho ejercicio, siempre llevan algo para comer. El snack favorito últimamente es ½ taza de granola en una bolsa de plástico para sándwiches. Granola 1. En un bol grande, poner lo siguiente: · 5 tazas de avena, (no usar la que se cocina en 1 minuto) · 1 taza de harina integral · 1 taza de leche en polvo (yo uso leche soya) · 1 taza de nueces, picadas (a mi me gustan los pedazos grandes) · 1 taza de almendras en rebanadas delgadas · ½ taza de semilla de ajonjolí · 1 ½ taza de germen de trigo · 2 cucharadas de canela en polvo 2. Poner lo siguiente en un bol de vidrio y calentar por 40 segundos – nadamas para que se pueda mezclar bien la miel con el aceite: · 1 taza de miel · 1 taza aceite de olivo · 1 ½ cucharadita de vanilla 3. Juntar el liquido con lo seco y mezclar bien. |
Comments