Grandma's Granola


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This is the granola my mom used to make when we were little.  I remember
 tasting granola from a box for the first time and thinking “this is not granola…”. 
I’ve tried others, but still think this is best, maybe because it’s the one I grew up 
on, but maybe because it’s just that good.  My boys think it’s the best, too.  
Since they are very active, they always take snacks with them.  
A ½ cup of granola in a baggie is their latest favorite snack! 

Grandma’s Granola

1.  In a very large bowl, place the following and mix well:
·         5 cups rolled oats
·         1 cup whole wheat flour
·         1 cup powdered milk (I use powdered soy milk)
·         1 cup pecans, chopped (I like large pieces)
·         1 cup thinly sliced almonds
·         ½ cup sesame seeds
·         1 ½ cup wheat germ, toasted
·         2 tablespoons cinnamon, ground

2.  Place the following in a glass bowl and heat in 
microwave for 40 seconds – just enough so you can 
stir until very well blended:
·         1 cup honey
·         1 cup olive oil
·         1 ½  teaspoon vanilla

3.  Add the liquid to the dry ingredients and mix well.

4.  Place on a large jelly roll pan and bake in a 300°F 
oven for 15 minutes.  Toss granola and return to oven 
for another 15 minutes; repeat and bake for another 15 minutes 
or until the desired darkness. 

 Esta es la granola que mi mama hacia cuando yo era niña.  Todavía me acuerdo
la primera vez que probé granola de una caja – para mí no era granola.  He probado 
otras pero, esta es mi favorita, a lo mejor porque es la que conocí de niña, pero a 
lo mejor porque es la más buena.  A mis hijos también les gusta mucho.  Como 
hacen mucho ejercicio, siempre llevan algo para comer.  
El snack favorito últimamente es ½ taza de granola en una bolsa de plástico para sándwiches.





Granola

1.  En un bol grande, poner lo siguiente:
·         5 tazas de avena, (no usar la que se cocina en 1 minuto)
·         1 taza de harina integral
·         1 taza de leche en polvo (yo uso leche soya)
·         1 taza de nueces, picadas (a mi me gustan los pedazos grandes)
·         1 taza de almendras en rebanadas delgadas
·         ½ taza de semilla de ajonjolí
·         1 ½ taza de germen de trigo
·         2 cucharadas de canela en polvo

2.  Poner lo siguiente en un bol de vidrio y calentar por 40 segundos – nadamas para que se pueda mezclar bien la miel con el aceite:
·         1 taza de miel
·         1 taza aceite de olivo
·         1 ½  cucharadita de vanilla

3.  Juntar el liquido con lo seco y mezclar bien.

4.  Vaciar en un molde grande y cocine en el horno a 300°F.  Se revuele todo cada 15 minutos.  






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