Roasted Beet and Orange Salad with Hazelnut Oil
1.
Prepare Beets by pre-heating oven to 400
degrees. Toss whole beets with olive oil and salt and pepper. Place on baking sheet which has been lined
with foil. Roast for 35 minutes or until
tender. Cool. Peel roasted beets and cut into ½” cubes.
·
1 pound beets in various colors, stems removed
·
olive oil
·
salt and pepper, to taste
2.
Prepare
oranges. Peel and cut thin, clean wedges
of oranges. Set aside.
3.
Prepare dressing. Mix hazelnut oil, diced shallots, and orange
juice in a bowl and whisk.
·
2 tablespoons hazelnut oil
·
1 tablespoon of shallots, finely diced
·
1/2 cup freshly squeezed orange juice
·
Salt and pepper, to taste
4.
Place
everything in a large bowl, toss and serve
·
bag of mixed greens
·
2 tablespoons toasted hazelnuts, chopped
·
goat cheese crumbles, optional
·
prepared beets
·
orange wedges
·
prepared dressing
Ensalada de Betabeles, Naranjas y Aceite de "Hazelnuts"
1. Se preparan los betabeles. Calentar el horno a 400F. Se embarran los betabels con aceite de olivo y sal y pimienta y se ponen sobre un molde que se ha cubierto con papel de aluminio. Hornear por 35 minutos o hasta que esten cocidos. Dejar enfriar. Pelar y cortar en cuadritos de 1/2" pulgada.
· 1 libra de betabeles, sin las hojas
· aceite de olivo
· sal y pimienta
2. Preparar las naranjas. Pelar y cortar en gajos. Poner a un lado.
3. Preparar el adereso. Mexclar el aceite de "hazelnut", con las cebollitas picadas y el jugo de naranja.
· 2 cucharadas de aceite de "hazelnut"
· 1 cucharada de cebollin picado finamente
· 1/2 taza de jugo de naranja fresco
· Sal y pimiento, al gusto
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