Roasted Beet and Orange Salad with Hazelnut Oil


1.       Prepare Beets by pre-heating oven to 400 degrees. Toss whole beets with olive oil and salt and pepper.  Place on baking sheet which has been lined with foil.  Roast for 35 minutes or until tender.  Cool.  Peel roasted beets and cut into ½” cubes.
 
·         1 pound beets in various colors, stems removed
·         olive oil
·         salt and pepper, to taste

2.        Prepare oranges.  Peel and cut thin, clean wedges of oranges.  Set aside.
 ·         2 oranges, 1 blood orange and 1 regular
3.       Prepare dressing.  Mix hazelnut oil, diced shallots, and orange juice in a bowl and whisk.


·         2 tablespoons hazelnut oil
·         1 tablespoon of shallots, finely diced
·         1/2 cup freshly squeezed orange juice
·         Salt and pepper, to taste

4.        Place everything in a large bowl, toss and serve
·         bag of mixed greens
·         2 tablespoons toasted hazelnuts, chopped
·         goat cheese crumbles, optional
·         prepared beets
·         orange wedges
·         prepared dressing


Ensalada de Betabeles, Naranjas y Aceite de "Hazelnuts" 

1.  Se preparan los betabeles.  Calentar el horno a 400F.   Se embarran los betabels con aceite de olivo y sal y pimienta y se ponen sobre un molde que se ha cubierto con papel de aluminio.  Hornear por 35 minutos o hasta que esten cocidos.  Dejar enfriar.  Pelar y cortar en cuadritos de 1/2" pulgada. 

·         1 libra de betabeles, sin las hojas 
·         aceite de olivo  
·         sal y pimienta

2.        Preparar las naranjas.  Pelar y cortar en gajos. Poner a un lado.
     ·         2 oranges, 1 blood orange and 1 regular

     3.       Preparar el adereso.  Mexclar el aceite de "hazelnut", con las cebollitas picadas y el jugo de naranja. 
      ·         2 cucharadas de aceite de "hazelnut"
·         1 cucharada de cebollin picado finamente
·         1/2 taza de jugo de naranja fresco
·         Sal y pimiento, al gusto












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