Zucchini Soup / "Crema" de Calabacitas
I have discovered I love soups. I also love how easy they can be.
I like to puree my soups because I have a picky eater who can
pick out onions, no matter how small.
The other benefit is that
you can chop the ingredients however you want.
Zucchini Soup
1. Sauté the following in a large pot with about
1-2 tablespoons olive oil. When it dries out, add
small amounts of water and continue to sauté until
the potato is tender:
- ½ onion
- 1 small potato
- 3-4” leek, chopped
- 1 celery stalk, chopped
- 1 garlic clove, chopped
2. Add the following, cover and cook until
the zucchini is tender, about 10-15 minutes.
- 10 med zucchini, chopped
- 3 cups water
3. Turn the heat off, add the following and
allow to cool for 10 minutes:
- 4 cups water
- Salt and/or chicken seasoning, to taste
4. Blend and serve. Pour into a blender
and puree until smooth.
He descubierto que me encantan las sopas o los caldos o
las “cremas” de vegetales. También me gusta lo fácil que
son de hacer. A mí me gusta licuar todo porque tengo un
hijo que si encuentra un pedacito de cebolla, no se come la
comida. El otro beneficio de licuar todo es que no importa
cómo se pican los ingredientes.
“Crema” de Calabacitas
1. Sofreír lo siguiente en 1 o 2 cucharadas de
aceite de olivo. Cuando se seque, agrega un
poco de agua hasta que la papa este cocida:
- ½ cebolla
- 1 papa chica
- Un pedazo de poro
- 1 tallo de apio
- 1 diente de ajo
2. Agregar lo siguiente, se cubre y se deja
cocinar hasta que las calabacitas estén cocidas,
unos 10-15 minutos:
- 10 calabacitas cortadas en pedazos
- 3 tazas de agua
3. Apagar el fuego, agregar lo siguiente y dejar
enfriar unos 10 minutos:
- 4 tazas agua
- Sazonador, sabor a pollo, al gusto.
- Sal, al gusto
4. Licuar con cuidado por lo caliente y servir.
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